Blog in het slop

Nu ik weer vier dagen werk per week, schiet het bloggen er steeds bij in. Die nieuwe baan bevalt heel aardig. Er speelt af en toe wel wat, maar dat heb je overal. En soms duizelt alle nieuwe informatie mij een beetje. Nu het hoofdseizoen is begonnen, neemt de werkdruk toe. Een paar keer kreeg ik het benauwd van de volstromende mailboxen. Want ik zit nog met veel vragen. Er cirkelen ’s nachts gedachten door mijn hoofd over wat ik allemaal moet doen. Dat is extra vermoeiend en dan kom je niet aan bloggen toe.

Maar er is iets opmerkelijks aan de hand. Ik maak mij minder druk. Soms is het een raadsel wat mijn werkgever bezielt om mij bepaalde taken te geven. De functie secretaresse is hier een heeeeel rekbaar begrip.

Blijkbaar is de afgelopen periode van werkloosheid toch ergens goed voor geweest. Er lijkt een soort afstandelijkheid in mijn houding te zijn gekropen. Ik ben laconieker en toch betrokken. Of is het de leeftijd?

Het enige spijtige is dat briljante ingevingen voor dit blog uitblijven. De flinke dosis nieuwe informatie en taken verdoven mijn zintuigen. En de ellende in de krant biedt geen inspiratie. Hopelijk krijgen mijn hersenen straks weer tijd voor zaken die er echt toe doen. Zoals nadenken over een mensvriendelijke arbeidsmarkt, bijvoorbeeld.

2 gedachtes over “Blog in het slop

  1. Hoi Louise,
   Het is een methode om te overwegen. Op dit moment is het gewoon erg druk op mijn werk en maak ik veel uitstapjes tijdens het weekend. Zodra ik weer wat meer rust in mijn hoofd krijg, komt het schrijven vast vanzelf terug.
   Groetjes,
   Karin

Reacties zijn gesloten.