Kat op het dak

Er loopt een kat op het dak van het speeltuingebouw. Een rode met witte vlekjes. Hoe komt dat maffe beest daar nu op terecht? En wat heeft hem bezield om het zo hoog te zoeken? Op het laagste punt zit er tussen de grond en de dakrand toch minstens 2,50 meter. Maar de wegen des katten zijn nu eenmaal ondoorgrondelijk. Hij wandelt rustig van rechts naar links over het platte dak. Dan glipt hij aan de achterkant uit beeld. Even later verschijnt hij wederom aan de rechterkant ten tonele.

Nonchalant stapt hij op een schuin stuk over dakpannen naar de dakgootrand. Maar wat nu? Het is wel erg hoog. Beneden staat een picknicktafel. Dat heeft hij wel in de gaten. Hij steekt een voorpootje over de rand. ‘Brr, toch eng’, en trekt hem snel weer in. Dan het andere pootje. ‘Dat is het ook niet’, zie ik hem denken. Hij draait zijn koppie naar links en rechts en blikt dan weer de afgrond in. Ik zie hem naar voren en naar achteren wiegen. Alsof hij het afzetten uittest. Zo van: ‘Lukt dat? Zal ik? Of toch maar niet?’

Dan neemt hij een besluit en maakt in een vloeiende beweging zijn reuzensprong. ‘Tadaa!’ Hij landt perfect op zijn pootjes op tafel. Daarna gedraagt hij zich zoals het een echte kat betaamt. Kalmpjes en soepel springt hij op de bank en dan op de grond. Meneer denkt vast: ‘Mwah, niks bijzonders, toch?’

Wat hij alleen niet ziet, is dat een zwarte kat hem daar opwacht. Dan krijgt hij alsnog de schrik van zijn leven en wordt hij met veel misbaar de tuin uitgejaagd.

2 gedachtes over “Kat op het dak

  1. Ingrid van Bouwdijk

    Grappig verhaal.
    Ooit in het oude huis van mijn ouders hoorde ik onze kat in doodsangst mauwen. Hij was denk ik via het balkon op een vensterbank en vandaar op een muurtje grenzend aan het balkon en twee verdiepingen hoog gesprongen en durfde er niet meer af. Ik heb hem met veel moeite aan zijn achterpoten vanaf het balkon er af getrokken. Het was vreemd want ipv weer terug op het balkon (1 hoog) was hij alleen maar aan het proberen van het 2 verdiepingen hoge muurtje te komen aan de verkeerde kant. Misschien was hij zo in paniek dat hij niet meer helder kon denken. Net mensen die katten….

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.