Knoop doorhakken

Na lang wikken en wegen heb ik een besluit genomen over mijn woning. Al jaren speelde ik met de gedachte, maar ik kon niet doorzetten. Omwille van diverse elkaar opvolgende redenen. Dat waren best gegronde redenen, hoor. De timing was bijvoorbeeld onhandig, of er was nog te veel onzeker. Inderdaad. Maar ik kon mijzelf ook lastig loswrikken.

Vreemd eigenlijk. Ik heb in meerdere landen gewoond. Dan leer je toch vanzelf om los te laten? Op een bepaald moment moet je wel een keuze maken. Zelfs als er geen directe aanleiding komt. Gewoon, omdat anders het moment voorbij gaat. En je je waarschijnlijk altijd blijft afvragen of het goed was dat je het niet hebt gedaan.

Het was wel moeilijk en het blijft complex. Als je ergens ontevreden over bent, is een besluit snel genomen. Maar zo simpel lag het niet. Ik ben er juist heel lang blij mee geweest. Nog steeds, in feite. Bovendien zijn er de familiebanden plus de gehechtheid aan mijn voorouderlijke regio. Toch, ik heb een wens en die wordt steeds prominenter.

De doorslaggevende factoren voor de belangrijkste besluiten in mijn leven hangen van toevalligheden aan elkaar. Het kan een spontane ontmoeting zijn, een terloopse gebeurtenis, één enkele foto, of het verblijf in een andere omgeving. Deze keer waren het stacaravans in Ierland. Trouwe volgers weten dat ik er al meerdere malen over schreef. Over stacaravans. Onderschat die dingen niet. Ze kunnen flink wat teweegbrengen.

En dus gaat mijn appartement na 21 jaar in de verkoop. Ik heb zojuist de makelaar gebeld.

2 gedachtes over “Knoop doorhakken

Reacties zijn gesloten.