Onbevangen het diepe in

‘Laat wat achter je is achter je, kijk naar voren en vind er niks van.’, schrijft Blewbird. Deze uitspraak past bij een traject waarin ik een nieuwe wending voor mijn loopbaan zocht. Vijf jaar geleden. De conclusie is dat ik geen andere richting vond.

Onlangs werd mij gevraagd waar ik over vijf jaar wil zijn qua carrière. Ik heb geantwoord dat ik nu geen specifieke ambities heb en niet hogerop hoef te komen. Ik wil gewoon werk verrichten waar ik goed in ben. Doe ik dat eenmaal, dan ontstaat er soms een boeiend vraagstuk waar ik mij enthousiast op stort. Het is natuurlijk riskant om zoiets hardop te zeggen vanwege onze hijgerige en op groei gerichte economie. Je moet altijd meer willen. Maar dit is hoe het is.

‘Kijk naar voren en vind er niks van’ staat voor onbevangen en zonder vooroordeel de toekomst tegemoet treden. De practicus weet dat een goede voorbereiding belangrijk kan zijn. En de analyticus zal er wel degelijk wat van vinden. Maar nu nog niet.

2 gedachtes over “Onbevangen het diepe in

Reacties zijn gesloten.