Terugblik sollicitatiegesprek

Zo, deze ronde is achter de rug. Ik heb een leuk sollicitatiegesprek gehad en vermoedelijk was dat wederzijds. Tenslotte gaat het om een kennismaking. Voor een sollicitant hangt er veel van af. Maar voor een jong bedrijf is het aannemen van een nieuwe vaste medewerker ook spannend.

In feite is het al bijzonder dat ze mijn inzending überhaupt hebben bekeken. Na plaatsing van de advertentie op vacaturesites ontvingen ze in no-time 130 aanmeldingen. Daarom haalden ze haar snel van internet af. Ik had de tekst op tijd geprint, maar kon later niets meer terugvinden toen ik de contactgegevens zocht. Daarom stuurde ik mijn brief en CV brutaal naar het e-mailadres dat op hun eigen website stond.

Voorafgaand aan het gesprek bezocht ik de winkel van Dress for Success. Dat werd een aangename ervaring. Mensen met een WW- of bijstandsuitkering mogen daar op afspraak kleding uitzoeken. De collectie bestaat uit sollicitatie-outfits waarmee je goed voor de dag komt. Een deel is gedragen en de rest betreft schenkingen van kledingzaken.

Ik werd ontvangen door een behulpzame vrijwilligster met jarenlange ervaring. Zij geeft bruikbare tips en toont passende kleding waarin je je prettig voelt. Daarbij let zij goed op wat iemand staat. Even leek het wel een verkleedpartij. Maar ik kreeg een fraai setje mee, waaronder een mooie zwarte pantalon van Greiff en een lichtblauw jasje van Noa Noa. Die heb ik vandaag allebei gedragen.

Nu ben ik opgelucht dat het gesprek achter de rug is. Op zich vind ik zo’n ontmoeting met onbekende mensen altijd leuk. Je hoort weer iets nieuws over een bedrijf of sector. Toch is het moeilijk om echt ontspannen te blijven als er veel van afhangt. Zoals nu dus.

Het lijkt mij zeker boeiend om voor dit werkelijk jonge en groeiende bedrijf te werken. Veel zaken staan nog niet vast, dus kan de functie inhoudelijk mee veranderen. Ik hou er absoluut van wanneer ik mag meedenken over ontwikkelingen die mijn werk raken. Ook qua benadering en tijdsindeling vergt het een soort flexibiliteit die mij aanspreekt. Sinds kort huizen ze in een bedrijfsverzamelgebouw voor overwegend startende ondernemers. Professioneel, dynamisch en alternatief tegelijk.

En dit raad je nooit. Op mijn CV staat niets over bloggen, want in de advertentie werd daar evenmin over gerept. WordPress heb ik wel bij de softwareprogramma’s vermeld. Nu blijkt dat zij blogervaring juist een pre vinden. Ja, ja, zo zie je maar weer waar dit geschrijf goed voor is.

Nu begint het afwachten. Ik ben één van de tien uitgenodigde kandidaten …

2 gedachtes over “Terugblik sollicitatiegesprek

  1. Toos

    Wat goed dat je bij de 10 uitgekozen kanditaten hoort. Het klinkt allemaal erg positief, ik hoop voor je dat je de baan krijgt, succes!

Reacties zijn gesloten.