Schrijven en schrappen

Wil je goed schrijven, dan moet je kunnen schrappen. Daarom krijgt dit bericht nu een totaal andere wending. Het bericht van gisteren heb ik ook geschrapt, want iets vergelijkbaars schreef ik al een paar maanden geleden. Ach, een mensengeheugen is nu eenmaal niet zo feilloos als dat van Google.

Weet je wat? Laten we wereldwijd jaarlijks een ‘internet-schrap-dag’ organiseren. Op die dag verwijdert elke webmaster, Facebooker en Twitteraar zijn verouderde websites, berichten of gegevens. Google gaat dan vriendschappelijk meewerken.

Nog liever zie ik in alle softwareprogramma’s een vakje met ‘publiceren tot [datum]’-optie. Sommigen systemen hebben dat al. Daarmee kan je de publicatieperiode zelf bepalen en verlengen. Als dit standaard op een jaar na dato staat, verdwijnt er automatisch veel van internet. Dat scheelt een hoop overbodige zoekresultaten. En het bespaart energieverbruik van geheugensystemen in kolossale gebouwen. Wat wil je nog meer?

2 gedachtes over “Schrijven en schrappen

  1. Blewbird

    Fijn dat jij dat ook hebt. Ik schrap in mijn hoofd en soms eet ik mijn blog op (verwijder aan de achterkant). Al dat bewaren, pffffffff.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.