Vakantie boeken – Zal ik het doen?

Het is een uitgesproken regenachtige dag. In de ochtend grauw en nat, in de middag regen en wind, in de avond storm en onweer. Is dat even balen als je eigenlijk naar buiten wil gaan. De buren blijven thuis en gaan aan de slag. Ik hoor getimmer en een boor. Wat zal ik zelf eens doen? Beetje lezen, beetje schrijven, e-mailtje sturen, wat aanrommelen thuis. Gedachten hoef ik niet meer te ordenen. Mijn humeur is goed, ondanks het chagrijnige weer. Maar ik ben te ongedurig om tijdschriften te lezen.

Er ligt nog ergens een mooi fotoboek. Plaatjes kijken dan maar. Misschien houdt dat mijn aandacht vast. Ik haal het boek tevoorschijn. Gevaarlijk aanlokkelijk spul op zo’n saaie dag. Iedereen denkt soms aan wat er in dat boek staat. En onder normale omstandigheden zou ik het allang hebben gedaan. Maar dit jaar niet. Dit jaar is alles minder voorspelbaar en kleven er meer risico’s aan.

Eigenlijk voelde ik zelfs even geen behoefte. Soms gaat dat zo, hoe verleidelijk het ook kan zijn. Dan passen je verlangens zich vanzelf aan. Maar deze toestand is tegennatuurlijk. Er is tot dusver slechts één ander jaar geweest, waarin het net zo ging. Toen was er zeker iets aan de hand. Ik blader door het fraaie boek. Dan word ik nog onrustiger door wat ik zie. Ik wil uiteraard de duurste variant.

Toch, ik zou beter op mijn geld moeten letten. Over twee maanden heb ik geen inkomen meer. Dit heb ik vaker meegemaakt. Geeft niks, rustig blijven ademhalen.

Voor het eerst in jaren denk ik serieus na of ik het wel zal doen. Jeetje, de aftakeling is nu echt begonnen. Meestal neem ik in a split second beslissingen. En dan gaat het wel om grotere bedragen. Ik bedoel, we hebben het hier over eerste levensbehoeften. Dan maar weer mijn computer aanzetten. Even rondkijken op internet. Is er nog een alternatief?

Nou zeg! Ik ga mezelf toch niet verloochenen voor dat beetje geld? Geen gezeur en weg met die voorzichtigheid. We gaan er helemaal voor. Ik keer na bijna dertig jaar terug voor een vakantie in Ierland. Reken maar dat ik die haven weer bezoek. Joehoe, U2, ik kom eraan hoor.

3 gedachtes over “Vakantie boeken – Zal ik het doen?

  1. Jaaaah, Ierland, leuk! Ik heb pas geleden besloten om waarschijnlijk volgend jaar ook weer terug te gaan want ik wil Wicklow en omgeving dolgraag zien. En het is niet al te ver weg dus prima te doen volgens mij, houd me op de hoogte!

    1. Helemaal mee eens en leuk dat jij ook weer dit kant uit gaat. Wicklow is zeker mooi. Ierland heeft zo’n oude en mysterieuze geschiedenis. Dat zie je onder andere in Glendalough. Nou, dit verhaal krijgt nog wel een staart.

  2. Pingback: Muziek voor bij het log (met lijst) – Raam Open

Reacties zijn gesloten.