Old man look at my life

Tijdens een wandelrondje nader ik een glasbak bij een studentenflat. Een man heeft zijn auto daar op de stoep geparkeerd, de laadbak wijd open. Die staat vol wijndozen met lege flessen. Een liefhebber kennelijk.

Een slanke man met een gestreept, gebreid mutsje. Niet in reggaekleuren, maar in mattere tinten. Iets doet mij daar gelijk aan denken. Komt het door zijn relaxte houding en rustige manier van doen? Hij heeft een wat verouderd, slobberend vest aan. En een beige outdoor broek vol zakken langs de broekspijpen. Ik passeer hem. Hij is blank en een jaar of 65 oud.

Zijn auto is zilverkleurig en klein. Het bestuurdersportier staat ook open. In het voorbijlopen zie ik stoelen vol kruimels en stof op de bekleding. Uit de opening vang ik een flard op van muziek. Het lied stamt uit de nadagen van de hippietijd. Old man look at my life

Ik zie het voor me. Hoe hij misschien heeft geleefd. Waar en wanneer het begon. Hoe hij in een omgebouwd VW-busje door heel Europa heeft gereisd. In regenboogkleuren en enigszins bedwelmde staat. Door Turkije, Syrië, Irak, Iran, en Afghanistan, tot aan India toe. Toen kon dat nog heel goed. In de hele regio liepen volken in lokale klederdracht. Het was een boeiende tijd voor iemand die weinig hecht aan westerse goederen en gebruiken.

Het is zo lang geleden. Maar al die jaren is hij trouw gebleven aan zichzelf. Hoe had hij anders door het leven kunnen gaan? Een relikwie uit een recente, oneindig verleden tijd. Een anachronisme. Wellicht is het geen toeval dat hij uitgerekend bij deze glasbak staat. Die studentenflat is waarschijnlijk het laatste bolwerk waar een zweem van flowerpower jaren rondwaart.

Old man look at my life. Ik ken het goed, maar weet niet wie het zingt. Dat lied ademt een hard eenvoudig leven op het dunbevolkte, weidse platteland van de VS. De rest van de route houdt het mij gezelschap.

5 gedachtes over “Old man look at my life

      1. Ach, wat geeft het. Ik maak er soms een spelletje van om concrete details te verstoppen in een link of trefwoord onder het bericht. 😉

  1. Pingback: Muziek voor bij het log (met lijst) – Raam Open

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.