Werk blijven zoeken

Vanmorgen had ik een gesprek met een collega-werkzoekende. Hij zoekt een baan in de non-profit sector en misschien had ik nog tips. Hij is sinds kort op zoek en vol goede moed. Ik kon hem aan de hand van zijn CV en brieven verschillende suggesties doen. Kennelijk wilde hij ook een soort tegenprestatie leveren. Daarom gaf hij mij ongevraagd advies. Met de beste bedoelingen, hoor. Ik hoorde het aan en zei dat ik zijn tips waardeerde. Eigenlijk bedoel ik daarmee zijn poging om te helpen. Want die adviezen kan ik niet meer hóren.

Ik kan nu een heel lang verhaal afsteken over wat ik allemaal heb bedacht, geprobeerd, gedaan, etc. Ik kan mijzelf de schuld geven, de regering verwijten, werkgevers uitschelden en tegen uitzendbureaus aanschoppen. Als hij nog wordt uitgegeven, kan ik (letterlijk) voor de vierde keer de hele Elsevier beroepenalmanak van A tot Z doorspitten. En kijken of er tóch een ander passend beroep is, waarmee ik zo de huidige arbeidsmarkt op kan. Ik kan extra netwerken, een vierde coaching traject doen, de vijfde sollicitatiecursus volgen, nog een vrijwilligersbaan nemen, en weer open sollicitaties versturen. Kan allemaal. Maar wat ik beter niet kan doen, is met enthousiaste werkzoekenden praten. Want daar word ik nogal depressief van.

Nee, doe mij maar intens trieste berichten vol rampspoed en doemscenario’s. Daar knap ik helemaal van op. Mijn huis als een wervelwind schoonmaken, helpt ook. Gelukkig, de redding is weer nabij. Bij thuiskomst lees ik dit: ANP – De werkloosheid is in maart licht gedaald met 7.000 tot 684.000 personen. Dit komt doordat mensen zich terugtrokken van de arbeidsmarkt, niet doordat meer mensen betaald werk kregen. Het aantal mensen met betaald werk nam in maart opnieuw af. Dit blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het CBS. Ton Heerts van de FNV: ‘Terneergeslagen en moedeloos gooien zij het bijltje erbij neer.’

Zo, he he. Nu kan ik er tenminste weer tegen.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.