De Kreta-groep

In het voorjaar van 2006 ging ik op groepsvakantie naar het Griekse eiland Kreta. De anderen kende ik niet. Dan moet je altijd afwachten of het klikt. Nou, dat zat wel goed. We maakten prachtige wandeltochten en zaten ’s avonds heerlijk aan het diner. Maar onverbiddelijk kwam het moment van afscheid op Schiphol. Meestal zie je elkaar daarna niet meer.

Deze groep echter, houdt al acht jaar lang stand. In het najaar van 2006 nodigde een stel iedereen uit. Drie mensen haakten af, maar de rest was geïnteresseerd. Het werd een gezellig dagje foto’s en verhalen uitwisselen, met een wandeling tot besluit. Nu zien we elkaar elk voor- en najaar. Om de beurt organiseert één van ons een wandeldag met restaurant. We zijn ook een weekend in Limburg geweest. En onze gids uit Kreta heeft zelfs een week op Lesbos geregeld. Zij komt af en toe nog mee.

Alle leden van de groep kunnen het goed met elkaar vinden. Dat is uitzonderlijk. Nog uitzonderlijker is dat iedereen oprecht interesse heeft in de ander. Ik vind het leuk dat onze ontmoetingen lijken op een feuilleton. Elke keer zijn we een half jaar verder in ons leven en hebben we allemaal een vervolgverhaal te vertellen. Er is al heel wat lief en leed gedeeld. Zoals vorig jaar, toen we onverwachts samenkwamen voor de crematie van een groepslid. Staat er een ezeltje in de wei, dan kijken we elkaar glimlachend aan. Een ander moest afhaken vanwege een spierziekte. Maar de meeste tijd genieten we van boeiende verhalen over werk, reizen, natuur, zingeving en liefdesrelaties.

Ik hoop dat er nog veel wandeldagen met de Kreta-groep volgen. Het stelletje ongeregeld is mij best dierbaar geworden.

Een gedachte over “De Kreta-groep

  1. Pingback: Het verlies van hotel Dreijeroord – Raam Open

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.