Franse topkwaliteit commercials

Jaren geleden overwinterde ik in Montpellier bij de Zuid-Franse kust. Het is een prachtige stad om in te wonen. Ik ging ’s morgens naar school voor Franse les en had de rest van de dag vrij. In februari was het er twintig graden. Heerlijk.

Wat mij goed is bijgebleven, is het verschil in kwaliteit van tv-reclames in Frankrijk en Nederland. Daar zit van alles tussen, waaronder een aantal echte parels. Franse reclames hebben klasse en meestal iets speels. Vind ik tenminste. Als populair trucje passen video- artiesten trompe d’oeil toe in bewegende beelden.

Eén van de allermooiste commercials is gemaakt voor Peugeot. Daar ben ik naar op zoek gegaan. Ik heb de artiest en zijn werk nu teruggevonden op internet. Hieronder staan enkele reclamevideo’s van Jonathan Lagache. Hij maakt ook muziekvideo’s, zoals voor U2.

In de categorie Absolute topklasse:

  1. Peugeot 607 ‘Feline’.
  2. Cartier ‘Odyssee’.
  3. Jean Paul Gaultier ‘On the docks’.

In de categorie Mooi werk: BMW ‘Guggenheim’. En in de categorie Leuk gedaan: Commonwealthbank ‘Bulldog’ en ‘Neighbor’. (Sorry hoor, ik kan het niet laten om er iets uit Australië tussen te proppen.) Met als heerlijke afsluiter: Accenture.

3 gedachtes over “Franse topkwaliteit commercials

  1. Pingback: Terugblik en pareltjes op de lijst – Raam Open

Reacties zijn gesloten.