Kate Bush in Hammersmith

In slechts 15 minuten zijn alle 22 (!) concerten van Kate Bush in Londen uitverkocht. Daar treedt ze na een afwezigheid van 35 jaar weer op. Het was te verwachten. Een paar jaar geleden zag ik de documentaire ‘Come Back Kate’ over haar hondstrouwe fans. Al ligt haar bijzondere stijl niet bij iedereen gemakkelijk in het gehoor.

In mijn beleving is Kate voor eeuwig verbonden met het jaar 1978, toen Wuthering Heights en The man with the child in his eyes uitkwamen. Ik zat op de middelbare school. Er speelden typische pubertoestanden en mijn karakter was nogal veranderlijk. Ik herinner het mij als een grauwe, donkere periode. Je had punkherrie en slechte popmuziek. Het was alsof ik een persoonlijk en muzikaal interbellum doormaakte. En muziek heeft nu eenmaal een grote invloed op mijn gemoedstoestand.

Maar Kate gaf een glimp van een wereld in een totaal andere dimensie. Een verborgen juweel waarvan je slechts een glinstering ziet. Haar liedjes hebben altijd iets mysterieus en sprookjesachtigs. Ze roepen beelden op van oude landschappen vol historie en bijzondere figuren. Haar stijl is één van de bronnen waaruit Raam open is voortgekomen.

Ik heb natuurlijk overwogen om kaartjes te bemachtigen, en er toch van afgezien. Nu mis ik een onvergetelijke gebeurtenis. Maar liever hou ik de beelden vast die haar muziek kenmerken.

3 gedachtes over “Kate Bush in Hammersmith

  1. Ha! Dan zijn we ongeveer van dezelfde leeftijd! Heel herkenbaar. Ik was al helemaal weg van het boek wuthering heights en toen kwam Kate nog met haar lied, prachtig. Ik ben haar een beetje uit het oog verloren na haar tweede album maar heb haar pas herontdekt en ze neemt me inderdaad weer mee naar een gedroomd land. Zo mooi.

  2. Pingback: Muziek voor bij het log (met lijst) – Raam Open

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.