Wachten op Obama

Daar sta je dan bij de deur van het Catshuis. Te wachten tot Hij komt. Je hoofd tolt nog een beetje van de vele VIPs die je vandaag sprak. Vannacht sliep je niet zo best. De gemeenteverkiezingen zijn net achter de rug. Daarna was er die oprisping met Wilders. Het is hinderlijk dat iedereen, de media voorop, steeds wil dat je een heldere uitspraak doet. Maar het is cruciaal om alle mogelijkheden open te houden. Je bent tenslotte liberaal en zakendoen gaat boven alles. Nu heb je wel wat belangrijkers aan je hoofd dan die irritante egotripper. Het land mag blij zijn dat jij hier staat en niet hij. Jij hebt je voorbereid op de komst van die grote wereldleiders. Vooral vanwege die Ene.

We wonen in een prachtig land en werken hard om de boel weer uit het slop te trekken. Jammer dat het altijd zo moeilijk is om dat volk mee te krijgen. Waarom zien de burgers toch niet wat je bedoelt? We zijn klein, maar een wereldspeler op tal van terreinen. En we zijn volledig afhankelijk van de buitenwereld voor onze welvaart. Dat snap jij heel goed.

Je voelt je nu een beetje als een schooljongen, daar voor die deur van het Catshuis. Je hebt op het laatste moment speciaal nieuwe stoelen laten brengen. Dutch Design, uiteraard. De wachten staan er trouwens piekfijn bij in hun mooie uniformen. En het weer is voortreffelijk. Ons oude Holland op zijn mooist in de zonneschijn. Je zucht van genoegen. Vanmorgen was Hij best onder de indruk van de oude meesters. Ja, wij hebben onze roemruchte VOC-geschiedenis en Rembrandt. Met zo’n schilder gaan deuren open die normaal gesloten blijven.

Wel spijtig dat Hij zo streng moet worden beveiligd. Zo’n man leeft in een gouden kooi en verliest alle gevoel voor realiteit. En het kost ons een Godsvermogen. Maar dat is het allemaal driedubbel waard! Want wij zetten ons land nu toch maar mooi op de internationale kaart. Best powerful hoor, The Beast, de enorme bewaking en die helikopters. Hij is gewend aan luxe en de allerbeste kwaliteit. Máánden van intensieve voorbereiding zijn hieraan voorafgegaan. Nu loopt alles op rolletjes.

Je had graag met Hem naar je favoriete restaurant willen gaan om te praten als jongens onder elkaar. Toch weet je het niet precies met deze president. Hij is half zwart en heeft een verleden met Indonesië. Dat moet je maar mijden als je Hem straks weer spreekt.

De zenuwen gieren weer door je lijf. Hoe vaak krijg je nu de kans om een paar dagen in Zijn nabijheid te zijn? Kijk, daar komt de stoet auto’s aan. Stropdas checken, keel schrapen, kin omhoog, big smile on your face. Oh nee, niet zo overdreven doen, dat komt beter over. The Beast stopt en Hij stapt uit. Man, je hand wordt alweer klam. Rustig nu.

It’s a beautiful day full of new chances. Have to deal with this situation in Ukraine. And the Japs and Chins are at it again over that stretch of sea. We’re making progress at the summit. Most of those guys will turn in their uranium. Ah, look at these Dutch people waving and gaping. Haven’t seen such a display of power since we came during WO II, huh? What a bunch of midget places here. It’s a shame Security told me I couldn’t visit Leiden. Too cramped for The Beast over there. I wanted to see the church Bush senior visited. But still, I liked that Night Watch thing. Would fit in just nicely in one of our museums. I’ll keep that in mind. I’ve got them by the balls anyway. Look at that Mark standing at the entrance. Such an eager dude.

‘Good afternoon Mr President.’ Je schudt Hem opnieuw de hand en staat toch breeduit te grijnzen. Voordat je het beseft, maak je een halve buiging. Je kan Zijn aftershave ruiken terwijl jouw hoofd vlak bij Zijn hoofd komt. Zodra je weer opkijkt, heeft Hij zich al half van je afgewend. President Obama, mijn grote voorbeeld. Van wie onze veiligheid en voorspoed afhangt. Wat een charismatische man!

Je gloeit nog een poos na. Wat zeg ik? Dit blijft je je leven lang bij. Dan zie je opeens dat de verf op de deur flink is beschadigd. De stoelen! Als Hij dat maar niet heeft gezien. Je kan hier ook nooit wat aan anderen overlaten.

3 gedachtes over “Wachten op Obama

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.