Contact via de krant

Met één persoon heb ik een vrij uitzonderlijke vorm van contact. Wij kennen elkaar van wandeltochten. Een paar keer per jaar brengen we kuierend een dag vol boeiende gesprekken door. Maar ons gebruikelijke contact verloopt heel anders. Namelijk via publicatie van lezersbrieven in een landelijke krant.

Het begon met een ingezonden brief van haar over kunst en cultuur. Die verscheen kort nadat wij over een specifieke kwestie spraken. Haar dubbele naam sprong direct in het oog, dus mailde ik haar. Was zij de auteur? Ja hoor. Een paar maanden later stuurde ik een bericht over werkgelegenheid naar de krant. Dat werd prompt geplaatst. Bij de volgende wandeling vroeg zij of dat van mij afkomstig was. Ja, inderdaad.

De redactie heeft in een jaar tijd drie reacties van mij gepubliceerd. Van haar heb ik er nu twee gezien. Ik ben best benieuwd waar zij straks mee komt.

Een gedachte over “Contact via de krant

  1. Pingback: Oefening baart kunst | Raam open

Reacties zijn gesloten.