Bloggen voor de poen

Veel bloggers ervaren bloggen als een verslaving. Dat klopt vast. Ook ik ben steeds alert op ideeën voor een leuk ‘stukkie’. Het gaat zelfs nog een stapje verder. Ik merk al maanden dat ik een werkdag naboots. Na het ontbijt zet ik mijn laptop aan en ga ik aan de slag. Dat is rond 8.15 uur. Op dat tijdstip begon ik jarenlang aan mijn werk op kantoor.

Meestal heb ik dan al een conceptversie van een bericht klaarstaan. Die tekst lees ik met een frisse blik nog een laatste keer door. Eventueel pas ik iets aan, waarna ik het bericht publiceer. Daarna begin ik gelijk aan een nieuw onderwerp. In de ochtend vind ik het prettig om allerlei klussen te doen, zoals teksten schrijven en details uitzoeken. In de middag bekijk ik de wereld om mij heen en zoek ik ideeën voor het volgende verhaal.

Af en toe stagneert de ideeënstroom. Dan word ik direct een beetje onrustig. Want ik wil wel erg graag een stukje schrijven. Ach, kon ik maar van dit geblog mijn betaalde baan maken …

5 gedachtes over “Bloggen voor de poen

    1. Dat snap ik best. Zodra het een verplichting wordt ligt het net even anders. Maar bij voormalige werkgevers schreef ik zeer regelmatig berichten en documenten. Dus was mijn werk mijn hobby. 😉

Reacties zijn gesloten.