Financieel een stapje terug doen

Aanpassingsvermogen is een groot goed. Vooral wanneer je wel moet. In 35 jaar tijd jojode mijn inkomen flink, soms tot het nulpunt. Ik lig niet gauw wakker van een daling. Behalve een paar dagen terug, maar dat was een mentale dwaling. Er valt mee te leven zolang je speling hebt.

Opvallend genoeg passen mijn wensen zich vanzelf aan. Ik heb minder behoefte om ver te reizen. In Europa is nog genoeg te zien. Kennelijk is een wekelijkse mooie wandeling in eigen land voorlopig voldoende. Zo’n wandeldag voelt als een vakantie. Toch heb ik makkelijk praten, want veel landen op mijn verlanglijst heb ik al eens bezocht.

In materiële zin heb ik het punt van verzadiging allang bereikt. De afgelopen jaren kocht ik alles wat ik hebben wilde. Ongetwijfeld zal ik af en toe iets vervangen. Maar de meeste spullen zijn tijdloos en gaan nog lang mee. Ik consuminder ook met uitstapjes. Voorheen bezocht ik wekelijks concerten, musea, evenementen of een leuke stad. Alles bij elkaar opgeteld, hakken zulke uitjes er financieel aardig in. Nu heb ik veel gezien en minder te ontdekken.

Saai wordt het niet. Er komt toch steeds weer iets nieuws vanwege verschuivende interesses. Dat is dan zeker voortschrijdend inzicht. Daarom maak ik mij ook niet druk om ING, die een slaatje wil slaan uit onze betaalpatroon. Mijn gedrag is even onvoorspelbaar als mijn inkomen.

Voordat je het weet, maken ze net zulke blunders als Google. Onlangs zocht ik op trefwoorden als loodgieter, waterleiding, kranen, koperen buizen, laswerk, sluitklep en dergelijke. Wat denk je dat ik vandaag als reclame voorgeschoteld krijg? Middeltjes voor erectieproblemen. Nou ja zeg!

2 gedachtes over “Financieel een stapje terug doen

  1. Ingrid van Bouwdijk

    Inderdaad, leuk stukje en een bizar verhaal. Ik ontdekte laatst dat ik zelf een dirty mind heb. Mijn kinderen waren aan het klagen over suffe teksten met als voorbeeld: “She is on fire!!!” Ik vroeg hen wat dat zou kunnen betekenen. Mijn dochter antwoordde onschuldig: “Ze is in vuur veranderd of zo iets.” Ik ging er maar niet verder op door….
    Maar om nou bij lassen, loodgieter en kranen, reklame te krijgen over middeltjes tegen erectieproblemen vind ík zelfs ver gezocht.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.