Wachten op de foodtruck

Foodtrucks, zo lees ik, zijn mobiele verkoopwagens die van de ene naar de andere vaste locatie rijden en daar goed voedsel verkopen. Ik heb heel andere herinneringen aan dit woord.

Ze duiken regelmatig op bij hippe markten en trendy gelegenheden. Mensen die zelf een bestelbus of bouwkeet omtoveren tot restaurant of minibakkerij. De een maakt ecologische quiche taartjes, de ander schenkt heel speciale koffie. Je hebt er met biofriet of met fushion salades. Dat kan je ter plekke aan een bijzettafeltje verorberen. De doorsnee patatwagen, ijsboer en Vietnamese loempiaman tellen niet mee.

Ik woonde eens in een woestijn. Ons dorpje lag twee kilometer van een doorgaande weg af. Daarop passeerde af en toe een auto. Eromheen slechts zand, steen en stof. De meest nabije stad lag vijftig kilometer zuidwaarts. In het noorden was een benzinestation, tien kilometer verderop. Ons dorp telde één winkel. Die had een koelkast, een vriezer en planken aan de muur. De rest van de schamele koopwaar stond in dozen op de grond.

De foodtruck kwam eens per week naar de winkel met nieuwe voorraad. Dan moest je er als de kippen bij zijn. Had de chauffeur geen aardappelen gebracht, dan at je de rest van de week rijst. Meer smaken basisvoedsel waren ze niet. Was hij te laat, dan kwam je de dag daarna maar terug. Na vijf maanden was ik weer in Nederland. Ik zal het eerstvolgende bezoek aan de supermarkt nooit meer vergeten. Wat een overvloed!

En wat wen je daar weer gauw aan. Toch was het een prima ervaring. Je bent al snel rijk wanneer je niet zo hecht aan een westerse leefstijl.

4 gedachtes over “Wachten op de foodtruck

 1. Robert Kruzdlo

  Schrijf eens over je oude woonplaats, woestijn en de omgeving. Ben benieuwd naar de ramen die naar binnen en buiten kijken. Of houd je het bij de buitenwereld alleen?

  1. Alles wat er in de buiten- of binnenwereld valt te beleven, is elders al beschreven. Ik probeer slechts origineel en aanvullend te schrijven vanuit een specifieke invalshoek. Verwacht van mij geen plaatsbeschrijving als ik geen locatie noem. En verder komt alles op zijn tijd.
   Vanwaar je belangstelling?

   1. En dan krijg je hier nooit meer een antwoord op… Ik kom hier nu terecht via je terugblik. Indrukwekkend. Daar was ik even stil van (en Bentenge ook, volgens mij 😉 )

 2. Pingback: Terugblik op Israël, ruim 30 jaar later – Raam Open

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.