De vader, de zoon en het ezeltje

Ik bezoek mijn ouders en vertel over mijn ervaringen met dit weblog. Er gaat een lampje branden bij mijn moeder. Zij herinnert zich het beeldverhaal dat haar vader in een lijstje had opgehangen. Mijn opa was handelsreiziger van beroep. Het verhaal gaat ongeveer zo.

Een vader op een ezeltje en zijn zoon daarnaast lopen op een weg. ‘Hé’ roept een man, ‘zou je die jongen niet op dat ezeltje laten zitten? Nu moet hij de hele tijd lopen.’

De vader stapt af en laat zijn zoon op het ezeltje zitten. Gedrieën gaan ze verder over de weg. ‘Goh’ vraagt een vrouw aan de zoon, ‘waarom moet die oude man lopen, terwijl zo’n jonge vent als jij op dat ezeltje zit? Schaam je!’

De zoon stapt af en loopt naast zijn vader met het ezeltje aan een teugel verder over de weg. ‘Dierenbeulen!’ schreeuwt een kind. ‘Laat dat arme ezeltje niet zo achter jullie aan sjokken.’

De zoon en de vader kijken elkaar aan en zuchten eens diep. Dan pakken ze het ezeltje bij kop en kont op, en lopen met het ezeltje op hun rug verder. ‘Zijn jullie helemaal gek geworden!’ roept een ouwe zot. ‘Je gaat toch geen ezel dragen? Stelletje sukkels!’

Zo, dan ga ik nu gebak halen, want dit is het honderdste bericht! Dat schiet op sinds november 2013. Met dank aan de gebruiksvriendelijkheid van WordPress. En natuurlijk aan mijn trouwe volgers. Hoe kunnen jullie al dat geblaat zo lang verdragen?

Speciaal voor alle volgers de tip van de dag. Soms pas ik direct na publicatie een bericht nog aan. Zoals gisteren met het naschrift. Wil je alleen de bijgewerkte versie ontvangen, klik dan onderaan de e-mail op ‘Beheer abonnementen’. Stel de ‘delivery frequency’ in op per dag of gebundeld per week.

2 gedachtes over “De vader, de zoon en het ezeltje

 1. Ingrid van Bouwdijk

  Beste Karin,
  Gefeliciteerd!
  Het is best uit te houden hoor, dat geblaat van jou. Mijn moeder van 83 is inmiddels ook een trouwe volgster en geniet er ook erg van.
  Ik kijk uit naar de volgende 100 mekker-berichten.
  Ingrid

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.