Een geweldige kapster

Misschien zit jullie kapsel altijd goed. Bij mij is dat niet vanzelfsprekend. Als een kapper een beetje slordig knipt, kan ik weinig meer met mijn haar. Een goede kapper is goud waard.

Ooit stapte ik enigszins getraumatiseerd bij mijn huidige kapster binnen. Een serie voorgangers had mijn haar scheef geknipt of niet gekeken hoe het van nature valt. Tijdens een vakantie liep ik wekenlang voor gek met mislukte highlights. Dat moest twee keer over en daarna ging ik nietsvermoedend zwemmen in zeewater. Oei, oei, oei. Ook kreeg ik brandwonden dankzij een permanent. ‘Oh sorry, tijd vergeten, is het al zo laat?’ Het is nog een geluk dat mijn haar steeds weer aangroeit.

Mijn favoriete kapster werkt anders. Bij het eerste bezoek liet zij mij uitgebreid over de voorgeschiedenis vertellen. Wonder o wonder, zij luisterde aandachtig. Hierdoor werd ik al een beetje gerustgesteld. Vervolgens keek zij eens goed naar mijn gezicht en haarstructuur. Daarna gaf zij een passend advies. Zij hanteert de schaar als een echte vakvrouw. Sindsdien zit mijn haar vrijwel altijd goed. Zonder dat ik iets hoef te doen.

Zijn er nog kapperszaken die winst maken? Overal zie ik lege stoelen. Mijn kapster zit op een saaie locatie. Maar elke afspraak moet ik weken van tevoren regelen. De salon is in Balinese stijl ingericht en zij draait heerlijke muziek. Met haar kan je scherpzinnige gesprekken voeren. Iedere klant beschouwt haar als een vriendin. Mocht zij ooit naar Maastricht verhuizen, dan ga ik voor een knipbeurt voortaan helemaal daarheen.

4 gedachtes over “Een geweldige kapster

  1. Ingrid van Bouwdijk

    In de jaren negentig woonde ik nog in het midden van het land, en had daar een soort van kunstenaar als kapper. Hij knipte in een razende vaart. Ik voelde me net een beeld dat gehouwen werd en het zat altijd fantastisch. Een nadeeltje: ik kwam er regelmatig vandaan met een snee in mijn oor. 😦

Reacties zijn gesloten.