Effe dimmen

Twee koppen in de krant. ‘Chinees mensenhaar soms gebruikt als broodverbeteraar.’ ‘Laatste kans voor de neushoorn.’ Neushoornpoeder is in China en Vietnam populair als middel tegen katers en kanker. Een kilo poeder kost tweemaal zoveel als een kilo goud.

Het schijnt dat je de beschaving van een volk kan afmeten aan hoe men met dieren c.q. zwakkeren in de samenleving omgaat. Toen ik fairtrade handwerk importeerde, ontmoette ik regelmatig goed bedoelende mensen. Ondanks alle tegenwerking en de ogenschijnlijk hopeloze situatie, bleven zij strijden voor een beter leefklimaat. Ook voor dieren. Zij kunnen wel wat steun gebruiken.

Vraag mij niet hoe Chinezen en Vietnamezen met dieren en het milieu omgaan. Daar besteed ik liever geen woorden aan. Mijn allereerste bericht De wereld vergaat heus niet spreekt al voor zich.

Sinds november heb ik continu inspiratie gehad voor dagelijkse berichten. Na drie maanden is het onvermijdelijk dat ik bepaalde onderwerpen eerder heb behandeld. Mijn streven is om origineel te blijven. Daarom zal ik voortaan iets minder regelmatig schrijven.

2 gedachtes over “Effe dimmen

Reacties zijn gesloten.