Kansen voor de bouwsector

Toen de bouwsector in zwaar weer kwam, dacht ik met enig leedvermaak: ‘dit is jullie verdiende loon’. Er zijn talloze consumentenprogramma’s volgepraat over wat er niet zou deugen. Is er wat verbeterd? De bouwwereld is een mannenbolwerk, want slechts 5% van de werknemers is vrouw. Dat maakt communicatie voor vrouwelijke klanten soms best lastig.

Lang bleef ik gevrijwaard van contact met de bouwsector. Op een gegeven moment was daar de oplevering van mijn woning. Zo ontdekte ik dat er best geschikte mannen werken in de bouwwereld. Alleen lijkt dat meer een kwestie van geluk dan regel. Iemand hielp mij met de keuring bij oplevering. Hij somde een paar belangrijke aandachtspunten op.

Kort daarna kwam de vertegenwoordiger van het bouwbedrijf polshoogte nemen. Meneer was nogal fors, sprak plat Haags en liep rond met een centimeters dikke gouden ketting. ‘Mevrouwtje’ zei hij letterlijk, ‘dat hoort nu eenmaal zo te zitten’. Waarop er een blabla-verhaal volgde. Helaas voor hem had ik het keuringsrapport binnen handbereik. Dus werd het euvel alsnog verholpen. Er volgden meer situaties waarin ik door mannen uit de bouwwereld niet direct serieus werd genomen.

Dat verwondert mij nogal. Beseft de bouwsector eigenlijk wel dat de helft van de Nederlandse bevolking uit vrouwen bestaat? Sterker, dat vrouwen vaak de uitkomst van keuzes bepalen als het om woningen gaat. Veel vrouwen hebben bovendien een pesthekel aan technische klussen. Dus jongens, hallo, joehoe, dit betekent klandizie! Jullie hoeven slechts één ding te doen om de opdrachten binnen te laten stromen. Gewoon vrouwen even serieus nemen als mannen. Het is toch zo eenvoudig.

2 gedachtes over “Kansen voor de bouwsector

  1. Blewbird

    De emancipatie is in de kiem gesmoord. Van werkelijke gelijkheid is nog geen sprake. Er zijn met een beetje aandacht toch zeker heel andere woonvormen mogelijk?

    1. Dat lijkt mij ook en er zijn meer mensen die hier zo over denken. Op 19 november schreef ik het bericht Zelfbouw in Tegenlicht, dat andere woonvormen ook aanstipt. Vanwege maatschappelijke veranderingen zal het er uiteindelijk wel van komen, alleen een beetje laat. ;-0

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.