Invloed van goede marketing

Waarschijnlijk ben ik een complete ramp voor marketeers. Ik haal er de statistieken van kijkonderzoek.nl bij. Deze organisatie maakt een top 25 van meest bekeken televisieprogramma’s per periode. Meestal heb ik er daarvan slechts een of twee gezien. De rest boeit mij niet zo. En ik kijk relatief weinig naar Nederlandse zenders.

Op internet hebben ze eveneens pech. Ik doe niet aan Facebook en Twitter. Dus handige reclamejongens op social media krijgen bij mij geen kans. Google doet verwoede pogingen om mij met advertenties te paaien. Maar die gigant loopt eeuwig achter de feiten aan. Ik zoek bijvoorbeeld naar een vakantie in Jordanië. Dan komt Google als spuit elf wekenlang met toepasselijke reclames, terwijl ik al heb geboekt.

Met advertenties in tijdschriften schiet het evenmin op. Ik heb geen enkel abonnement op tijdschriften die in winkels verkrijgbaar zijn. Wat ik lees, heeft een te kleine doelgroep voor commerciële partijen. Met reclamefolders bereikt men mij ook niet. Voor verkopers ben ik soms hopeloos. Er bestaan namelijk vrouwen die doelgericht winkelen en uitsluitend kopen wat ze zoeken. Vergeet cross– en up-selling dan maar. Want ik ben een tevreden mens en ik heb eigenlijk alles wat ik wens.

Commerciële partijen weten niet wat het geheim is. Want ik ben wel degelijk te beïnvloeden. Met een bepaald soort muziek. Een paar jaar terug liep ik verveeld door een luxueuze shopping mall in Dubai. Ik slenterde een kledingzaak binnen. Nu moet je even weten dat ik van weinig dingen zo gefrustreerd raak, als van confectiekleding. Maar hier draaiden ze die bijzondere muziek. Ik had mijn creditcard op zak en werd betoverd door de melodie. Daardoor betrad ik het pashokje met maar liefst twaalf kledingstukken. Maar het was weer hetzelfde liedje. Niets zat goed.

2 gedachtes over “Invloed van goede marketing

  1. Hoi,
   Welke muziek precies werkt, dat is voor iedereen weer anders. Het is in elk geval een bekend marketingtrucje. Ik heb ook wel gehoord dat geurtjes worden ingezet. Als je in bepaalde producten interesse hebt, is reclame natuurlijk best handig.
   Groet,
   Karin

Reacties zijn gesloten.