Webshop of toiletjuffrouw

Veel vrouwen denken dat ze altijd nog een webshop kunnen beginnen als hun werk wegvalt. Mijn versie luidt: ik kan altijd nog toiletjuffrouw worden. Bij een webshop zijn de inkomsten onzeker en weinig mensen verdienen daar genoeg mee. Terwijl je met een toiletblok beslist in een behoefte voorziet en bijna slapende rijk wordt.

Misschien heb ik een vertekend beeld van dit beroep. Ik baseer dat op een vroegere Scheveningse discotheek. Daar waren toiletblokken voor dames en heren, met tussen de ingangen een minikantoortje. Dat leek op een bioscoopkassa met glazen wanden en plankjes aan weerszijden. Hierop stonden schoteltjes. Er werkte een echte Haagse. Zij had een suikerspin als haardracht en felrood gelakte nagels. Het hokje geurde sterk naar haar parfum. Dat kon je ruiken via de opening in het glas. Deze dame had beslist geen last van vieze luchtjes. Zij hoefde de hele avond slechts twee dingen te doen. 1. Soms toiletpapier aanvullen, en 2. altijd opletten dat elke bezoeker twee kwartjes neerlegde. In mijn herinnering kwam er, wat haar betreft, nooit een toiletborstel aan te pas.

Als je toiletjuffrouw bent, stroomt het geld dus eigenlijk vanzelf binnen. Jammer dat ik later ging doorleren, want toen kwam het er niet meer van. Nu overweeg ik dus om toiletjuffrouw te worden. Ik ben de ideale persoon en iedereen kan dan bij mij terecht voor praatjes. Tussendoor doe ik gelijk een nieuwe studie, namelijk psychologie. Wat een mooie combinatie van het nuttige en het aangename. Als toiletjuffrouw mag je je werkplek ook heel gezellig inrichten. Bezoek eens de toiletten op het perron van Den Haag Hollands Spoor. Dat is een waar paradijsje. Ze bieden daar werk aan langdurig werklozen. Ik ga solliciteren.

Een vroegere collega kon geen baan vinden in zijn studierichting. Hij stond de hele dag bij twee grote kopieermachines en maakte duizenden syllabi. Maar ondertussen dacht hij na. Enkele jaren later bracht een gerenommeerde uitgeverij zijn eerste boek uit. Dus.

3 gedachtes over “Webshop of toiletjuffrouw

  1. Pingback: Toiletjuffrouw – Raam Open

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.