Dromen van de Achterhoek

Al jaren trekt het oosten mij aan. Eerst lag mijn ideale bestemming helemaal aan de andere kant van onze aardbol. Met levenservaring kwam die bestemming steeds dichterbij. In geografische zin dan. Nu vind ik de Achterhoek eigenlijk ook heel mooi.

Coulisselandschap
In de Achterhoek zit het landschap vol verrassingen, want er zijn weinig elementen recht. Overal kleine veldjes, afgewisseld door weilanden, kronkelende stroompjes, een grote rivier met natuurlijke oevers, bos en stukjes wild land. Je kan er als kind vast heerlijk verstoppertje spelen. Daartussen oude boerderijtjes en kneuterige dorpjes. Ach, ik schaam mij onderhand nergens meer voor. Dus geef ik het ruiterlijk toe: ik hou wel van die knusse kleinschaligheid.

Bewoners
Ik heb een aardig idee van hoe de bewoners zijn, want ik kom er regelmatig. Enigszins ingetogen en vol gemoedelijkheid. Heel vaag herken ik in de Achterhoek iets wat je ook in dunbevolkte landen ziet. Bewoners hebben vaak meer oog voor hun medemens dan in de Randstad. Ik zou er alleen niet in een afgelegen dorp willen wonen, schei uit zeg. Iedereen kletst over iedereen en voorzieningen, ho maar. Maar een klein plaatsje dat dicht tegen een grotere stad aanschurkt, dat lijkt mij wel wat.

Huis met tuin
Het huis waarin ik ga wonen, zie ik al jaren voor me. Vrijstaand in een bloemetjestuin met groene heg. Het heeft een deur in het midden, ramen aan weerszijden voorzien van rood/ witte luiken en een puntdak. Sinds ik vier jaar oud was, is daar niets aan veranderd. Behalve dat er nu een ruimte bij moet voor een zaak aan huis. Ja, dat lijkt mij wel wat.

Stappen zetten
Waarom zit ik er dan nog niet? Tja. Deze week kwam het belang van verantwoordelijkheid nemen voor keuzes drie keer voorbij. In mijn pre-semi-ouwetaartentijd heb ik al aardig wat stappen gezet en dromen gerealiseerd. Dus nu komt het, de ‘ja, maar’. Soms is de situatie er gewoon niet naar. Ach, wat geeft dat. Een droom is mijn beste vriend. Hij steunt mij altijd, biedt perspectief en zal mij nooit verlaten. Wat wil je nog meer?

9 gedachtes over “Dromen van de Achterhoek

   1. Hoi Hennie,
    Dat kan ik mij indenken. De paar keren dat ik er was, vond ik het reuze gezellig. Het heeft een mooie oude binnenstad van overzichtelijke proporties.
    Hartelijke groet,
    Karin

 1. Pingback: Als je echt iets wilt … | Raam open

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.