Slank door slim suikergebruik

Ben jij net begonnen met afvallen? Flink hoor, ik leef met je mee. Want eetlust, daar weet deze Bourgondiër alles van. Je moet toch eten om te leven. Een speklaagje is goed tegen de kou en heeft menige drenkeling gered. Ja, tot je er last van krijgt.

Het zit in onze genen
Tot slechts 70 jaar geleden was het steeds de vraag of we voldoende gezond eten konden krijgen. Vanwege zwaar werk en de koude winter hadden we veel energie nodig. Ons lichaam slaat meteen vet op zodra er extra voeding binnenkomt. Tussen 1850 en 2014 zit weinig verschil in eetgewoonten van arme mensen. Zij willen graag veel eten dat snel een vol gevoel geeft, ook al is de kwaliteit matig. Van laag- tot hooggeschoold hebben we nu eten in overvloed. En drinken we tien klontjes suiker via een glas cola.

Suiker
Suiker is een raar stofje. Eet je er veel van, dan raakt je stofwisseling ontregeld. Er volgt een piek en een razendsnelle daling. Je krijgt enorme trek en eet alles wat je kan vinden: koek, chocola, chips en patat. Meer snelle koolhydraten dus. De voedselindustrie is niet ingesteld op gezond voedsel. Suiker en zout zijn favoriet en relatief goedkoop. Daarom worden ze overal aan toegevoegd. Zelfs aan ‘gezond donkerbruin’ brood. Maar ze wekken dat hongergevoel en dorst weer op. Dus stimuleren ze verkoop en slaat je lichaam vet op.

Gezelligheid
Marketingcampagnes van drank- en voedselproducenten zijn geraffineerd. Ze creëren een aura van vriendschap en gezelligheid. Het is lastig als je moeder wil dat je flink eet, je vriendinnen vragen of je ‘gezellig’ een gebakje neemt, en je maten verlangen dat je meedrinkt bij de voetbalclub. Ben jij te stevig, dan ligt de oorzaak wellicht in gewoonten, stress, onvrede of puur in je genen. Afvallen wordt iets makkelijker als je weet waarom je royaal eet en de oorzaak weg kan nemen. Tip van de dag: neem omelet als ontbijt en pas laat op de dag iets met suiker, dat helpt altijd. Veel sterkte!

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.