Heimwee naar Den Haag

Je moet afkicken als je na een kantoorbaan ineens werkloos thuis zit. Plots valt er van alles weg. Bijvoorbeeld contact met collega’s, ontwikkelingen op je vakgebied, en doelstellingen. Ik mis de wandelingen tijdens de middagpauze nog steeds. Het gejakker naar het station en de meute in een overvolle trein kunnen mij gestolen worden. Maar speciaal voor die pauzerondjes keer ik soms terug naar Den Haag.

Naar buiten
Eerst werkte ik in het centrum nabij de Grote Markt. Alles was binnen handbereik. Winkels voor de dagelijkse boodschappen, gezellige terrasjes en leuke winkels in het Hofkwartier. Ik maakte toeristische rondjes langs het Noordeinde en in de paleistuin van onze toenmalige koningin. Voor een multiculti pauze waren de Boekhorststraat en vooral de Chinese wijk favoriet. Later werkte ik bij het Centraal Station. Toen verlegde ik mijn wandelroute naar het Plein, het Binnenhof en de antiekmarkt op het statige Lange Voorhout. Op heel mooie dagen werd de verleiding soms echt te groot. Dan verlengde ik mijn pauze en maakte ik van twee rondjes een figuur 8. Dan maar nablijven en een half uurtje later naar huis.

Kunstmarkt
Ik ken Den Haag ook van heel ander werk. Jarenlang nam ik deel aan kunstmarkten. Op markten leer je je pappenheimers bijzonder snel kennen. Geef mij het Haagse publiek maar. In het Zeeheldenkwartier en op het Lange Voorhout, tenminste. In de Prins Hendrikstraat organiseren ze de leukste markten. Tussen de kramen vind je overal terrasjes waar iedereen elkaar kent. Er staan creatievelingen met hun werk naast verkopers van smakelijke biologische hapjes. ’s Middags zorgt een rasechte Haagse coverband voor prima muziek en extra sfeer. Dan danst de hele buurt gezellig op straat, voor een vrachtauto met opengeschoven zeil en artiesten in de oplegger.

Den Haag is mijn favoriete stad om in te werken. Nou ja, eigenlijk om pauze in te houden.

3 gedachtes over “Heimwee naar Den Haag

  1. Pingback: Op afscheidstournee | Raam open

  2. Pingback: Een administratie vol herinneringen – Raam Open

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.