Wil niet

Stel dat je iets niet wil, maar de ander wil dat jij dat wel wil. Je probeert subtiel of gewoon helder duidelijk te maken dat jij het toch niet wil. De ander vindt dat hij/zij jou juist een plezier doet. En hij/zij verwacht dat jij er blij mee bent. Ja, de ander vindt misschien wel dat jij dankbaar hoort te zijn. Maar jij wil het écht niet. Stel dat dit al minstens tien jaar zo gaat. Jij hebt op alle mogelijke manieren aangegeven dat je dit ‘iets’ echt niet wil. De ander gaat toch door. Stel dat jij het ronduit zat bent en uiteindelijk bot gaat weigeren. Ook al druist dit in tegen alle regels der etiquette.

Ben je dan een slecht persoon? Moet je daar dan wakker van liggen? Ik vind van niet.

Mogelijk heeft bovenstaande tekst hele nare associaties bij je opgeroepen. Wees gerust, het gaat slechts om een onschuldig presentje.

Een gedachte over “Wil niet

  1. Peter Mesker

    Wat had de gever te bieden naast het ongewenste present, dat dit al 10 jaar voortduurt?
    Waar is de ontvanger van afhankelijk in emotionele of materiele zin? Twee vragen waarop ik overigens geen antwoord op wil; Ik klik de blog aan en het bericht bevreemdt mij.

Reacties zijn gesloten.