Toekomst voor jonge Afrikanen

Ben je benieuwd hoe jonge Afrikanen naar hun toekomst kijken? In tien landen hebben jongeren van 15 tot 35 jaar deze vraag beantwoord: ‘What is your hope or dream of a better future for you and Africa?’

De meesten snakken naar goed bestuur (democratie, transparantie, geen corruptie). Ze popelen om geld te verdienen. Dus willen ze meer werkgelegenheid en kansen voor jonge ondernemers. Ook zij willen trots kunnen zijn op hun land en continent. Daarom dromen ze van economische vooruitgang via moderne technologie en infrastructuur. En ze verlangen naar kwalitatief goed onderwijs en vakopleidingen voor iedereen. Terecht. Want in Afrika is 60% van de bevolking jonger dan 35 jaar. Het continent staat nu voor de eenmalige kans om hier economisch voordeel mee te doen. Zoals ook Europa met een jonge bevolking de welvaart opbouwde tussen 1950 en 2000. Dat lukt alleen met de juiste investeringen, beleid en goed bestuur.

Een gedachte over “Toekomst voor jonge Afrikanen

  1. Pingback: Vluchtelingenbeleid: input voor de EU-migratietop – Raam Open

Reacties zijn gesloten.