Toekomst voor jonge Afrikanen

Ben je benieuwd hoe jonge Afrikanen naar hun toekomst kijken? In tien landen hebben jongeren van 15 tot 35 jaar deze vraag beantwoord: ‘What is your hope or dream of a better future for you and Africa?’

De meesten snakken naar goed bestuur (democratie, transparantie, geen corruptie). Ze popelen om geld te verdienen. Dus willen ze meer werkgelegenheid en kansen voor jonge ondernemers. Ook zij willen trots kunnen zijn op hun land en continent. Daarom dromen ze van economische vooruitgang via moderne technologie en infrastructuur. En ze verlangen naar kwalitatief goed onderwijs en vakopleidingen voor iedereen. Terecht. Want in Afrika is 60% van de bevolking jonger dan 35 jaar. Het continent staat nu voor de eenmalige kans om hier economisch voordeel mee te doen. Zoals ook Europa met een jonge bevolking de welvaart opbouwde tussen 1950 en 2000. Dat lukt alleen met de juiste investeringen, beleid en goed bestuur.

3 gedachtes over “Toekomst voor jonge Afrikanen

  1. Pingback: Vluchtelingenbeleid: input voor de EU-migratietop – Raam Open

  2. Pingback: Een wandeling langs de oudste migratieroutes – Raam Open

  3. Pingback: Mijn Amerikaanse Droom – Raam Open

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.