Thinking out of the box

Dit herken je vast: Je zit op je werk, staat op het voetbalveld, of bent op bezoek bij je schoonfamilie. Je krijgt een briljante ingeving. In je enthousiasme deel je jouw idee met iedereen die het maar wil horen. Helaas. Niemand wil het horen. Sterker, ze kijken je een beetje meewarig aan. Zo van: heb je haar of hem ook weer. Ik moet eerlijk bekennen dat mij dit op het werk herhaaldelijk is overkomen.

Wat mij ook overkomt, is dit: ik heb een briljant idee en een ander gaat er mee aan de haal. Als voorbeeld denk ik terug aan een waargebeurde situatie. Ik was met een groepje Nederlanders op vakantie in Jordanië. Wij lagen even buiten Aqaba lekker te zonnen op het strand en zwommen in zee. Toen stopte er een auto. Er stapten vier Saoedische mannen uit en die kwamen naar ons toe. Ze gingen vlak bij ons staan en keken minutenlang ongegeneerd en verlekkerd naar al dat bijna blote blanke vlees. Het werd toch ietwat irritant. En let nu even op. Toen zei ik dus tegen het meisje naast mij: ‘We moeten rustig naar ze toe lopen, pontificaal voor ze gaan staan en dan heel kalm van ieder van hen een foto maken’. Zij stond op en deed het nog ook. De vier mannen wisten niet hoe gauw ze met hun dikke buiken moesten terug rennen, in de auto springen en wegwezen. Geweldig! We hebben er smakelijk om gelachen. Zij had ze maar mooi weggejaagd. Dat vond ik ook. Maar toen begonnen mensen, waar ik bij stond, haar te complimenteren met het goede idee. En wat deed zij? Zij hield haar mond en wees niet naar mij.

Ik krijg trouwens vaak alsnog gelijk, wanneer men mijn ideeën niet serieus neemt. Ik wrijf het er niet in hoor, zo ben ik helemaal niet. Ik waarschuw alleen maar even. Want een idee van mij werd in oktober door de Volkskrant niet gepubliceerd. Gisteren bleek dat de Duitsers het nu gaan uitvoeren. Geen wonder dat zij ons zo vaak voorbijstreven. Mijn volgende idee voor de redding van onze economie komt er zo aan.

6 gedachtes over “Thinking out of the box

  1. Pingback: Ongeschikt voor de politiek – Raam Open

  2. Pingback: De noodzaak en luxe van rebellie – Raam Open

  3. Pingback: De keerzijde van de fotografie – Raam Open

  4. Pingback: Een blog als dynamisch dagboek – Raam Open

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.