Wijsheid komt echt met de jaren

Lig je weleens wakker door gepieker? Dan ben je niet de enige. Circa 25% van de vrouwen en 15% van de mannen slaapt hierdoor regelmatig slecht. Wees gerust, het neemt vanzelf af als we ouder worden. Bij vrouwen na hun zestigste en bij mannen wat eerder. (Het zijn ook altijd dezelfde lucky bastards.) ‘Dat komt door het besef dat piekeren niet helpt. Onderzoek maakt duidelijk dat 85% van de dingen waarover we ons zorgen maken, zich nooit voordoen.’ Dit schrijft Ellen Visser vandaag in de Volkskrant.

Slaap lekker vanavond. Of in prachtig Swahili: Lala Salama.

3 gedachtes over “Wijsheid komt echt met de jaren

 1. Ingrid van Bouwdijk

  Inderdaad, het doet zich meestal niet voor en s’nachts neemt alles grotere vormen aan. Overdag denk je dan vaak: “Waar heb ik me nou zo druk om gemaakt…”

 2. mydunglishblog

  Nagekomen reactie van Marjolein, die binnenkwam op My Dunglish blog, waar de Engelstalige versie van dit bericht staat:

  Hoi Karin,
  Vanochtend vroeg (voor mijn doen) begonnen en nu even de tijd genomen om jouw wijze woorden te lezen ☺ ik geniet steeds van je stukjes, ga zo door!
  Je aanbod voor rondje lopen in lunchpauze zet ik even ‘on hold’. Volgende week hoop ik meer overzicht te hebben…. Maar ik ben nog steeds heel ‘zen’ en maak me niet (meer) druk; bevalt heel goed!
  Hartelijke groet,
  Marjolein

 3. Pingback: Nou, dat begint al goed – Raam Open

Reacties zijn gesloten.