Het onderbuikgevoel van de PVV

Als je iets beweert, moet je wel weten waar je het over hebt. Zeker als je over de PVV gaat schrijven. Ik heb nauwelijks kennis van het gedachtegoed van deze partij. Dit gebrek deel ik vermoedelijk met 95% van alle Nederlanders. Dit is dus inclusief veel PVV-stemmers. Daarom ben ik ruim voldoende gekwalificeerd om nu maar wat te oreren. Over asielzoekers wil ik het hebben.

Wij willen die opvreters en gelukzoekers hier niet. Punt.

Toch jammer, wanneer je alles en iedereen over een kam scheert. Echte asielzoekers zijn mensen die vanwege hun geloof, aard of politieke overtuiging worden vervolgd. Dat gebeurde met mijn voorouders, Hugenoten, ook. Het waren bewust levende, geschoolde, hardwerkende, creatieve mensen. Na zware dragonnades verlieten zij huis en haard. Massaal trokken zij met geloofsgenoten naar het noorden. Soms denk ik dat ze in Frankrijk die braindrain tot op de dag van vandaag niet te boven zijn gekomen. Gelukkig komt mevrouw Le Pen van Front National woensdag op bezoek. Dan kunnen we gelijk naar haar visie hierop vragen.