Een mooie spreuk uit de Bijbel

Sommige uitspraken raken je echt. Meestal zit je dan in een situatie waarop zo’n spreuk van toepassing is. Deze vind ik bijvoorbeeld erg mooi: Antwoord een zot niet naar zijn dwaasheid. Deze wijsheid komt uit de Bijbel en staat in spreuken 26-4. Wanneer ik daar aan denk, voel ik mij helemaal senang, zen, in tijdschrift Happinez-mood. Het is net of de beschaving dan tot mij komt en ik nog redelijker word dan ik al ben. Mooi hoor.

Mooi, ja. Maar toch. Toch zijn er van die momenten waarop de rede bij mij ver te zoeken is. Ik zeg het maar eerlijk. Steevast gaat het dan om groot onrecht of onbeschrijfelijk hufter­gedrag. En als mijn bloed kookt, dan denk ik helemaal niet aan de Bijbel. Nee. Wat ik dan wel denk is dit. Hadden we maar een goede deal met Poetin. Dan verbannen we de ergste schoften lekker naar Siberië en dan geven we een rugzakje geld mee voor minimaal onderhoud. Het is veel goedkoper om ze daar in plaats van hier op te sluiten. En dit brengt de bilaterale handels­betrekkingen gelijk beter in balans. Maar nee. Dat is niet humaan, het is geen oplossing en zo mag ik niet denken. Nee.

Toch nog even dit over die handelsbalans. Hoe zou het nou zijn voor meneer Poetin? Als je leider bent van zo’n enorm uitgestrekt land vol olie, gas en vruchtbare aarde. Met zo’n rijke traditie aan landbouwexperimenten. En je nog steeds veel geavanceerde producten en kennis moet importeren. Ja, zelfs eerste levensbehoeften als groenten en fruit.

Voor al uw vragen en vrijblijvende informatie over duurzame landbouw, bel uw consultant Karin, 06-12345678.

Een gedachte over “Een mooie spreuk uit de Bijbel

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.