Help, mijn werkervaring puilt uit!

Bijna twee jaar alweer, zoek ik naar een nieuwe baan. Daarbij stuit ik regelmatig op digitale formulieren van werkgevers. Hier heb ik een klein probleempje mee. Ik, of liever, mijn werkervaring en opleidingen passen gewoon niet in de hokjes. Het is net als wanneer je broeken te klein zijn en er niet een nog lekker zit. Daar heb ik trouwens ook ervaring mee. Sinds ik werkloos werd, ben ik drie kilo aangekomen.

Ik weet natuurlijk dat je moet focussen in een CV en sollicitatiebrief. Daarom heb ik vijf basis CV’s en stuur ik, afhankelijk van de functie, steeds een ander in. Zal ik eens vertellen wat ik zoal heb gedaan? Daar gaan we dan van hoog naar laag:

 1. Programmamedewerker arbeid, ondernemerschap en stadsontwikkeling.
 2. Onderzoeker.
 3. Redacteur en vormgever.
 4. Zelfstandig ondernemer. Import, marketing, webwinkelbeheer, beursdeelname.
 5. Communicatiemedewerker.
 6. Project- en teamsecretaresse.
 7. Beheerder backpackers hostel.
 8. Management assistente.
 9. Financieel administratief  medewerker.
 10. Medewerker customer services.
 11. Agrarisch medewerker. Melkvee, tomaten, wijngaard, avocado’s.
 12. Baliemedewerker.
 13. Verkoopmedewerker.
 14. Serveerster.
 15. Medewerker slaatjesfabriek.

Ik moet terugdenken aan die aangeschoten carrièremaker, waar ik gisteren over schreef. Die riep: ‘stelletje werkschuwe proletariërs!’ Nou, zeg dat wel. Het wordt de hoogste tijd dat ik iets ga doen. Ik vraag werkgevers om per direct hun profielhokjes voor sollicitanten te verruimen. Dan pas ik er ook weer in.

Een gedachte over “Help, mijn werkervaring puilt uit!

 1. Pingback: Met de jonkies mee kunnen komen | Raam open

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.