Occupy bereikt alsnog doel op Amsterdams Beursplein

Het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht gaat nog dit jaar grootschalig struviet terugwinnen uit Amsterdams afvalwater. In het proces wordt ook groen gas opgewekt. Wat frappant. Dit is namelijk een erkenning van het gedachtegoed van Occupy. Een publieksactie met urinerende mannen vond onlangs plaats. Op het Beursplein in Amsterdam nota bene. Wie in het voormalige Occupy-kampje daar had dít verwacht?

Ik moet terugdenken aan een hilarische scène in het NCRV-programma over Occupy. Het is winter en de activisten hebben het koud in hun tentjes. Een deelnemer overlegt daarom met een Amsterdamse politieman. Amsterdamse politiemannen zijn vast wel wat gewend. Deze man blijft dan ook heel rustig. De activist stelt voor om de boel met methaangas te verwarmen. Methaangas dat gewonnen wordt uit opgevangen uitwerpselen van de deelnemers op het Beursplein. De agent weet niet hoe hij moet kijken. Je ziet de gedachten op zijn gelaat voorbij trekken: Methaangas, is dat niet gevaarlijk? Wat, poepen op straat, midden in Amsterdam? Is hij nou helemaal van de pot gerukt!

Heerlijk, deze uit het leven gegrepen fragmenten. Want hoeveel weet een doorsnee Amsterdamse politieman van deze slimme brandstofvoorziening? Er zijn genoeg mensen die op dit gas een smakelijke maaltijd bereiden. Dat doen huisvrouwen op het platteland van Uganda namelijk al zeker tien jaar. Dankzij informatie van Nederlandse ontwikkelingswerkers. Dan hoeven ze ook geen bos voor brandstof te kappen.

Een gedachte over “Occupy bereikt alsnog doel op Amsterdams Beursplein

  1. Pingback: De noodzaak en luxe van rebellie – Raam Open

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.